Om konkurransen

Lær og vinn med “TreOmTre Spikking”

KONKURRANSEN FOR SKOLEÅRET 2018-19

Bli med på konkurransen “TreOmTre  Spikking” og vinn flotte premier.

1. Lær å spikke. Spikk din egen trefigur, ta bilde og bli med i konkurransen

2. Hver klasse eller skole tar bilder av sine bidrag

3. Send bidragene på mail til Skogselskapet og konkurrer om flotte premier til skolene.

Skogen har vært viktig i generasjoner. Oldefar brukte tre til å bygge landet, bestefar brukte tre til å utvikle velferdsstaten, far brukte skogen til helse og rekreasjon. Hva vil vår neste generasjon bruke skog og tre til? Hvorfor er skogen viktig for dem?

Det norske Skogselskap og Sparebankstiftelsen inviterer grunnskoler i skoleåret 2018-19 til å delta i konkurransen ”TreOmTre Spikking”. Elevene skal lære å spikke og  gjennom bilder og en tekst fortelle hva de har gjort. Hovedmålet er å motivere barn og unge til å lære om materialet tre, spikking samt til å forstå treets egenskaper.

Skogselskapet har lang tradisjon på å spre kunnskap og grunnleggende forståelse for skogens mangesidige betydning gjennom å arrangere årlige skoleskogdager. I forbindelse med konkurransene “TreOmTre” og ”TreOmTre Plankehytte” har Skogselskapet utarbeidet enkle, lavterskel aktivteter for læring og undervisningsopplegg.

Undervisningsopplegg, tips til gjennomføring, konkurranseregler og nyheter om konkurransen blir å finne på disse sidene. I tillegg vil Skogselskapets ansatte landet rundt selvsagt også være behjelpelige med svar på spørsmål om konkurransen og eventuelt med gjennomføring av skoleskogdag.

De første 30 skolene som melder seg på får gratis:

– Spikkeemner og maling

– Lån av klassesett med spikkekniver

– En dags spikkekurs av en representant fra Skogselskapet

KONKURANSEN ER NÅ AVSLUTTET!


Om TreOmTre Spikking

Solid forankret i læreplanene, enkelt å gjennomføre og ikke minst inspirerende, lærerikt og morsomt for elevene. Skogselskapet, med økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DnB,  sørget for spikkeemner, utlån av spikkekniver og en dags spikke-veiledning av en representant fra Skogselskapet på hver skole.

Oppgaven går ut på at elevene skal lære å spikke og spikke en trefigur. Gjennom bilder og tekst skal elevene dokumenterte og fortelle hva de har gjort. Hovedmålet med konkurransen er å motivere barn og unge til å lære om materialet tre, spikking samt til å forstå treets egenskapet.

Konkurransen skal spre kunnskap om spikking  Skogselskapet vurderer resultatene og kårer en vinner i hvert fylke som deltar hvor hver vinnende skole mottar klassesett med spikkekniver i premie.

Initiativtakerne bak den nasjonale skolekonkurransen er Skogselskapet og Sparebankstiftelsen DnB.

I årets konkurranse er det skoler i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Oppland som får delta. Skolene står fritt til å velge hvem som skal være med i konkurransen. Av erfaring er det ofte 3.-7. trinn som deltar.

Les mer om Sparebankstiftelsen DNB her